Pulpe de pui la cuptor

de mirela0911 in Pui, 1 Mai 2020 | 5121 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui, intregi
  • 1 kg cartofi
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 30 ml ulei de masline
  • crengute de rozmarin, uscat
  • crengute de cimbru, uscat
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul.

Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava.

Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de surplusul de apa si se cresteaza de 3-4 ori. Se condimenteaza cu restul de condimente, se maseaza bine pulpele pentru a intra cat mai bine in carne apoi se asaza deasupra cartofilor.

Usturoiul se curata si se taie feliute mai groase si se presara peste cartofi si carne. Se asaza din loc in loc crengutele de rozmarin si cimbru, se toarna apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 si jumatate ora. Din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul format in tava.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi de salata preferata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui fragede la tigaie